Alle lenzentools op een rijtje: lenzendoosje, lenzen pincet en lenzen zuignap

Updated: May 23, 2019

Om het gemakkelijker te maken lenzen in en uit te doen, zijn er een aantal producten op de markt gebracht die je hierbij kunnen helpen. Voorbeelden hiervan zijn een lenzendoosje, een lenzen pincet en een lezen zuignap. In dit artikel willen we je graag meer gaan vertellen over welke producten dit zijn, wat je ermee kunt doen en waarom het wel of niet handig is deze producten te kopen en te gebruiken.Lenzendoosje

Als je contactlenzen hebt, is het essentieel deze te bewaren in een lenzendoosje. Lenzen dienen iedere dag voor en na het dragen schoongemaakt te worden met lenzenvloeistof. Deze lenzenvloeistof doe je ook in je lenzenbakje, om ze op een veilige en hygiënische manier te bewaren. Maar wat de meeste mensen niet weten, is dat het schoonhouden van het lenzenbakje net zo belangrijk is als het schoonhouden van de contactlenzen zelf. Lees in dit blogartikel hoe je je lenzenbakje schoonmaakt.


Als je je lenzen net in hebt gedaan, is het van belang het oude lenzenvloeistof weg te gooien. Hierna spoel je de tool af met nieuwe vloeistof. Nadat je bakje gedroogd is door de lucht, kun je deze week opnieuw gebruiken om je lenzen na het dragen in op te bergen. Vergeet niet je lezendoosje regelmatig te vervangen. En: gebruik nooit kraanwater om je lenzendoosje schoon te maken!

Via deze link kun je een lenzenbakje van Alimabeauty bestellen.


Lenzen pincet

Een lenzen pincet wordt gebruikt om je lenzen uit het lenzenbakje te halen, als je deze er met je vingers moeilijk uit krijgt. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld lange nagels hebt en je hierdoor je lenzen niet kan vastpakken, of de kans loopt deze te beschadigen. Door een pincet te gebruiker kun je gemakkelijker en hygiënischer te werk gaan.


Zorg er altijd voor dat je een lenzen pincet aanschaft met zachte uiteindes. Je wil natuurlijk je lenzen niet beschadigen! Ook is het van belang de lenzen pincet steriel te houden, door deze regelmatig schoon te maken warm water en een desinfecterend middel.

Lenzen zuignap

Een andere lenzentool die je kan gebruiken, is een lenzen zuignap (ook wel: lenzenapplicator). Deze is alleen te gebruiken voor zachte contactlenzen. Het idee is dat je met deze applicator lenzen uit het lenzenbakje kunt halen en ze hierna in te zetten. De lenzen zuignap is niet geschikt om lenzen mee uit je oog te halen. Net zoals bij bovengenoemde lenzen pincet is het van erg groot belang de lenzenzuignap regelmatig te reinigen.


Heb jij al eens een lenzen pincet of lenzen zuignap uitgeprobeerd? En wat was je ervaring hiermee?

0 views

Free Shipping Over €30 in Europe. Orders will be dispatched in 24 hours.

JOIN OUR NEWSLETTER AND GET 10% OFF YOUR FIRST ORDER

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

PAYMENT METHODS

© 2020 by ALIMABEAUTY NETHERLANDS.