De beste manier om jouw lenzen te verzorgen en te bewaren.

Updated: May 23, 2019

Wil je jouw lenzen zo lang mogelijk kunnen gebruiken? Dit zijn onze tips voor een optimaal behoud van jou lenzen.

Je hebt de lenzen thuis ontvangen, wat nu?

o Was je handen met een milde zeep zodat je geen vuil of bacteriën op de lenzen overbrengt.

o Haal de lenzen uit de verpakking en reinig ze met all in one lenzenvloeistof voor zachte lenzen. Dit doe je door de lenzen in het midden van je handpalm te plaatsen met een paar druppels lenzenvloeistof en schoon te wrijven met je vingers. Het is belangrijk dat je alleen de lenzen uit de verpakking haalt. De vloeistof die in de verpakking van de lens zit kun je weggooien. Plaats de lenzen in het midden van je handpalm met een paar druppels lenzenvloeistof en wrijf de lenzen schoon met je vingers. o Spoel de lens opnieuw met lenzenvloeistof om losgekomen vuil te verwijderen.

o Plaats de lenzen in een schone lenzenhouder en vul deze met verse lenzenvloeistof. De vloeistof doodt de bacteriën op de lenzen.

o Laat de lenzen minimaal 24 uur in de lenzenvloeistof zitten voordat je de lenzen voor de eerste keer gebruikt.

Lenzen bewaren

De lenzen bewaar je in een lenzenhouder met all-in one lenzenvloeistof. Het is belangrijk dat je de lenzenhouder volledig vult met de vloeistof.

Lenzenvloeistof vervangen

Vervang de lenzenvloeistof in de houder na elk gebruik van de lenzen. Als je de lenzen niet hebt gebruikt kun je de vloeistof om de 6 dagen vervangen. Het is van belang de lenzenvloeistof op tijd te vervangen om bacterie vorming te voorkomen.

Lenzen schoonmaken

Na het gebruik van je lenzen wordt er geadviseerd de lenzen schoon te maken. Dit doe je door de lenzen in het midden van je handpalm te plaatsen met een paar druppels lenzenvloeistof en schoon te wrijven met je vingers. Hiermee verwijder je het opgebouwde vuil en bacteriën van de lenzen. Hierna kun je de lenzen in je lenzenhouder met verse lenzenvloeistof zetten zodat je ze de volgende dag meteen in kunt doen.

Extra reiniging met enzymtabletten

Naast de normale reiniging kunnen er enzymtabletten worden gebruikt om het opgebouwde proteïne op de lenzen te verwijderen. Dit wordt 1 keer per maand geadviseerd. Met een enzymtablet wordt al het hardnekkige vuil van het lensoppervlak verwijderd.

Lenzendoosje schoonmaken

Vaak weten mensen wel dat je lenzen moet schoonmaken, maar het lenzendoosje wordt wel eens vergeten. Je lenzenhouder moet je elke week schoonmaken zodat er geen bacterievorming kan plaatsvinden. Dit doe je door je de lenzenhouder in gekookt water te zetten voor 3 minuten. Hiermee worden de bacteriën vernietigd. De lenzenhouder moet om de 3 maanden worden vervangen door een nieuwe. Bekijk hier ons assortiment lenzenhouders.


Verzorg en bewaar jij je lenzen altijd goed? Zelf vergeet ik vaak om de 3 maanden een nieuw lenzenbakje te kopen, ook al is dit wel erg belangrijk, oeps!

0 views

Free Shipping Over €30 in Europe. Orders will be dispatched in 24 hours.

JOIN OUR NEWSLETTER AND GET 10% OFF YOUR FIRST ORDER

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

PAYMENT METHODS

© 2020 by ALIMABEAUTY NETHERLANDS.