Do’s en don’ts met lenzen in

Updated: May 23, 2019

Vooral als je net begin met het dragen van lenzen, is het natuurlijk handig om te weten wat je wel mag doen met lenzen in en wat absoluut niet! Een hoop is natuurlijk vanzelfsprekend, maar mag je bijvoorbeeld douchen met lenzen in, zwemmen met lenzen in? Hoe lang mag je je lenzen dragen per dag? In dit blogbericht gaan we je precies vertellen hoe het zit!


Als je net begint met het dragen van contactlenzen, moet je rustig beginnen. Op deze manier geef je je ogen de tijd aan de lenzen te wennen. Probeer op je eerste dag de lenzen niet langer dan 4 uur te dragen. Hierna kun je langzaam gaan opbouwen tot een maximum van ongeveer 12 uur. Vergeet natuurlijk niet de bijsluiter van je lenzen te lezen of het advies van je oogarts op te volgen: de ene lens kun je wat langer inhouden dan een andere lens!


Tip: Vaak kun je het aan je ogen merken, als je je lenzen te lang in hebt. Zo kun je troebel gaan zien, kunnen je lenzen verkleuren of kunnen er allerlei andere irritaties optreden. Zorg dus dat dit niet gebeurt, want dit is erg slecht voor je ogen!


Douchen met lenzen in

Het is het beste niet te douchen tijdens het dragen van contactlenzen. Geloof het of niet; kraanwater kan vol zitten met organismen die slecht zijn voor je ogen. Eigenlijk zijn lenzen een soort kleine sponsjes, die water absorberen. Daarnaast kan douchewater de pasvorm van (zachte) lenzen veranderen. Hierdoor ontstaat er kans dat bacteriën zich gaan ophopen tussen de lens en je ogen. Dit kan vervelende infecties veroorzaken!


Zwemmen met lenzen in

Voor het zwemmen met lenzen in, geldt eigenlijk hetzelfde als douchen met lenzen in; doe dit liever niet. Bovendien zorgt chloorwater ervoor dat je lenzen als het ware ‘strakker’ om je ogen gaan zitten, waardoor je ogen erg rood kunnen worden. Als je je lenzen tijdens het zwemmen echt graag wil inhouden, kun je ervoor kiezen een duikbril of zwembril op te doen!

Vergeet niet, zodra je lenzen beginnen te irriteren tijdens het uitvoeren van alledaagse taken; doe ze dan uit! Dit kan betekenen dat je lens niet goed zit, je ze te lang in hebt of dat er vuil in je oog/lens zit. Ook kan dit betekenen dat je lenzen aan vervanging toe zijn.


Als laatste willen we je graag meegeven dat je je lenzen nooit moet spoelen of bevochtigen met iets anders dan lenzenvloeistof! Gebruik dus geen kraanwater, speeksel of bijvoorbeeld oogdruppels. Deze kunnen allemaal schadelijk zijn voor je ogen. Daarnaast is je persoonlijke hygiëne belangrijk, dus was altijd je handen voordat je je lenzen in- of uitdoet.


Wist jij dit? Of is het nieuw voor je dat je beter niet kunt douchen en zwemmen met lenzen in? We hopen dat je wat aan onze tips gehad hebt.

0 views

Free Shipping Over €30 in Europe. Orders will be dispatched in 24 hours.

JOIN OUR NEWSLETTER AND GET 10% OFF YOUR FIRST ORDER

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

PAYMENT METHODS

© 2020 by ALIMABEAUTY NETHERLANDS.