Heb je last van ontstoken ogen? Dit kan door je lenzen komen.

Updated: May 23, 2019

Als je last hebt van ontstoken ogen, is dit natuurlijk ontzettend vervelend. Bij een oogontsteking is het bindvlies van het oog ontstoken. De oorzaak is in de meeste gevallen een verkoudheidsvirus. Maar ook kun je een ontstoken oog krijgen door het dragen van niet goed verzorgde lenzen. In dit artikel zullen we je meer gaan vertellen over wat er gebeurt met ontstoken ogen, hoe je een ontstoken oog kunt krijgen door het dragen van lenzen en hoe je dit kan voorkomen. Want een pretje is het natuurlijk niet… ☹


Wat is een oogontsteking?

Bij een oogontsteking is het bindvlies van het oog ontstoken. De oorzaak is in de meeste gevallen een verkoudheidsvirus. Je hele oog is rood en traant meer dan normaal. Daarnaast kan er slijm of pus in je ooghoeken zitten, waardoor je oogleden sneller aan elkaar vastplakken. Soms jeukt het oog of geeft het een branderig gevoel. Ook dikheid rondom je oog kan een symptoom zijn van ontstoken ogen.


Over het algemeen gaat een oogontsteking na één of twee weken vanzelf weer over. Een ontstoken oog is eigenlijk nooit ernstig. Bij een ontstoken oog kun je het beste zoveel mogelijk met je handen van je ogen af blijven, pus weghalen met een wattenschijfje of wattenstaafje en géén make-up dragen.Advies voor mensen met lenzen en een ontstoken oog

  • Draag tijdens de ontsteking een bril, geen contactlenzen.

  • Als de ontsteking weg is, kun je de lenzen weer gaan dragen. Wel moet je harde lenzen dan eerst goed reinigen. Als je zachte lenzen draagt, is het verstandig nieuwe aan te schaffen. Zo weet je zeker dat de bacterie weg is.

  • Het is altijd verstandig na een ontstoken oog een nieuw lenzenbakje aan te schaffen.


Het reinigen van je lenzen

Na het gebruik van je lenzen wordt er geadviseerd de lenzen schoon te maken. Dit doe je door de lenzen in het midden van je handpalm te plaatsen met een paar druppels lenzenvloeistof en schoon te wrijven met je vingers. Hiermee verwijder je het opgebouwde vuil en bacteriën van de lenzen. Hierna kun je de lenzen in je lenzenhouder met verse lenzenvloeistof zetten zodat je ze de volgende dag meteen in kunt doen.


Onderschat het belang van het reinigen van je lenzen(doosje) niet! Als je deze niet goed reinigt, kunnen er stofdeeltjes of andere vuiltjes mee je ogen in komen, waardoor je de kans op ontstoken ogen vergroot.


Al met al: zorg goed voor je ogen. Het is een kleine moeite je lenzen op de juiste manier te reinigen en dit voorkomt een hoop ongemakken. 😉 Heb jij nog tips die wij in dit bericht niet genoemd hebben? Laat het achter in een reactie!

0 views

Free Shipping Over €30 in Europe. Orders will be dispatched in 24 hours.

JOIN OUR NEWSLETTER AND GET 10% OFF YOUR FIRST ORDER

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

PAYMENT METHODS

© 2020 by ALIMABEAUTY NETHERLANDS.