Help! Mijn lens is kwijt in mijn oog?!

Updated: May 23, 2019

Als je doorzichtige lenzen op sterkte draagt, is het misschien wel eens voorgekomen dat je je lens verloren bent in je oog. Je ziet plots wazig, maar weet zeker dat je je lens nergens verloren kan zijn, dus dat hij wel in je oog moet zitten. In onderstaand blogbericht vertellen we je kort wat je het beste kunt doen, als je je lens kwijt bent in je oog.


Je lens kwijtraken

Zoals ik in bovenstaand stukje al vertelde, kan het voorkomen dat je plots onscherp ziet. Dit kan zowel tijdens het dragen gebeuren of tijdens het indoen of uitdoen van je lenzen. Je weet zeker dat je je lens niet verloren bent, dus deze nog in je oog moet zitten. Toch zit deze niet meer goed. In dit geval is de kans vrij groot dat je lens verschoven is naar de zijkant van het oog. Ook kan het zijn dat de lens onder het ooglid terecht gekomen is.


De kans dat iets als dit gebeurt, is het grootst als je in je ogen gewreven hebt; probeer dit dus zo min mogelijk te doen. Ook kan je je ogen op een bepaalde manier verdraaid hebben. Ook tijdens het in- of uitdoen van je lenzen, kun je je lens plots kwijtraken in je oog. Maar wees niet bang: je lens kan nooit achter je oog verdwijnen! 😉Je lens terugvinden

Als je je lens terug wil vinden, is het belangrijk eerst te achterhalen waar deze zit. Dit kan aan de zijkant van je oog zijn of onder je ooglid. Als je dit niet met het blote oog (…😉)kunt achterhalen, kun je een vergrootspiegel gebruiken of iemand om hulp vragen. Ook kun je voorzichtig met je vinger je gesloten ooglid aftasten. Zodra je de lens hebt gevonden, kijk je in de tegenovergestelde richting weg en schuif je over je ooglid de lens naar het midden van het oog. Daarna draai je je oog langzaam weer bij.


Als je de lens gevonden hebt en deze zit bij in de ooghoek bij de neus, trek je je oogleden wijd uit elkaar en kijk je met je oog richting je neus. Als het goed is, glijdt de lens dan vanzelf weer terug naar zijn plaats.


Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je je lens kwijtraakt in je oog. We hopen dat we je hebben kunnen helpen met het terugvinden van je lens en dat je weer scherp kan zien!


Ben jij je lens al eens kwijt geweest in je oog? En hoe heb jij dit toen opgelost? Laat het weten door een reactie achter te laten.

0 views

Free Shipping Over €30 in Europe. Orders will be dispatched in 24 hours.

JOIN OUR NEWSLETTER AND GET 10% OFF YOUR FIRST ORDER

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

PAYMENT METHODS

© 2020 by ALIMABEAUTY NETHERLANDS.