Kieshulp: een bril of lenzen?

Updated: May 23, 2019

Misschien is je zicht niet meer zoals het was en raadt de oogarts je aan een bril of lenzen te nemen. Voor sommigen is dit een makkelijke keuze, maar misschien voor jou niet. Zowel een bril als lenzen hebben een aantal voordelen en nadelen. In dit blogbericht hopen we je te informeren over deze en je te helpen met de keuze een bril of lenzen te nemen.


De voordelen van een bril

 • Je ogen gaan niet irriteren van het dragen van een bril. Ook krijg je geen last van droge ogen door een bril. Dit omdat er geen vuil tussen je bril en je ogen kan komen. Daarnaast is het verstandig te kiezen voor een bril, als je last hebt van hooikoorts. Lees hier waarom.

 • Een bril heeft niet veel onderhoud nodig. Je hoeft alleen de glazen af en toe schoon te maken.

 • Je eigen stijl. Brillen heb je in allerlei soorten monturen. Je kunt ervoor kiezen meerdere brillen te kopen en te kiezen voor een bril die het beste matcht met je outfit. Natuurlijk moet je een bril wel leuk bij jezelf vinden staan.


De nadelen van een bril

 • Een van de redenen dat je misschien sneller voor lenzen zou kiezen, is het feit dat je tijdens het dragen van een bril minder bewegingsvrijheid hebt. Als je veel sport, is het misschien een beter idee voor lenzen te kiezen, omdat je bril tijdens het sporten uit kan vallen.

 • Op bepaalde momenten kunnen je brillenglazen beslaan. Dit kan vervelend zijn.De voordelen van lenzen

 • In tegenstelling tot een bril, beperken lenzen je bewegingsvrijheid niet. Je kunt gemakkelijk sporten met lenzen, zonder dat je de kans loopt deze te verliezen.

 • Met lenzen in kun je gewoon een zonnebril op (die je leuk vindt!). Je hoeft dus geen zonnebril op sterkte aan te schaffen, of meerdere brillen over elkaar te dragen. Dit heeft een hoop voordelen een voorkomt een aantal ergernissen.

 • Kleurloze contactlenzen zijn zo goed als onzichtbaar. Naast kleurloze lenzen, zijn er ook kleurlenzen op sterkte beschikbaar. Leuk om erachter te komen hoe een bepaalde oogkleur je staat. Ontdek hier welke gekleurde lenzen Alimabeauty verkoopt.


De nadelen van lenzen

 • Een van de grootste nadelen van lenzen is dat deze meer onderhoud nodig hebben dan een bril. Als je je lenzen niet goed onderhoudt, kan dit ervoor zorgen dat je ogen gaan irriteren of in het ergste geval er infecties ontstaan. Hou daarom je lenzen altijd schoon en verzorg ze goed! Lees hier hoe je dat het beste kunt doen.

 • Over het algemeen zijn lenzen duurder. Dit omdat je vaker nieuwe lenzen moet kopen dan een nieuwe bril. Ook brengt de verzorging van je lenzen wat kosten met zich mee.


En, heb jij je besluit inmiddels genomen? Wordt het een bril of toch contactlenzen? We hopen dat je wat aan onze kieshulp gehad hebt!

0 views

Free Shipping Over €30 in Europe. Orders will be dispatched in 24 hours.

JOIN OUR NEWSLETTER AND GET 10% OFF YOUR FIRST ORDER

 • Facebook - Black Circle
 • Instagram - Black Circle

PAYMENT METHODS

© 2020 by ALIMABEAUTY NETHERLANDS.