(Kleur)lenzen: welke soorten zijn er eigenlijk allemaal?

Updated: May 23, 2019

Alimabeauty verkoopt kleurlenzen in allerlei soorten en maten. We onderscheiden harde lenzen en zachte lenzen, maar wat is nou eigenlijk het verschil hiertussen? Als je nooit (kleur)lenzen draagt, kan ik me voorstellen dat je dit helemaal niet weet. Wat zijn de voor- en nadelen van beide en hoe weet je wat voor lenzen je het beste kan aanschaffen? Lees snel verder om hierachter te komen… 😊


Een enorm lange tijd geleden, namelijk in het jaar 1508, werd het hele idee van contactlenzen bedacht. Pas ruim 300 jaar later (in 1887) werd dit idee ook echt uitgevoerd! Toen destijds werden lenzen nog van glas gemaakt, maar dit is nu natuurlijk niet meer zo! 😉 De techniek om lenzen te ontwikkelen, is enorm verbeterd. Vooral voor zachte lenzen is deze technologie veel beter geworden. Deze worden nu namelijk van ‘Silicone Hydrogel’ gemaakt. Dat is een mond vol, nietwaar?


Zachte lenzen

In de webshop van Alimabeauty worden er alleen maar zachte lenzen verkocht. Zachte lenzen hebben enorm veel voordelen! Zo zijn ze enorm zuurstof doorlatend, waardoor je ogen niet snel vermoeid raken. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat je geen slecht bevochtigde – ofwel; droge ogen, krijgt. Dit zorgt ervoor dat je zachte lenzen gemakkelijk de hele dag in kunt houden! Het draagcomfort van zachte lenzen is over het algemeen prettiger dan harde lenzen.


Zachte (kleur)lenzen komen in vormen voor elke soort levensstijl. Zo zijn er daglenzen, weeklenzen, maandlenzen en jaarlenzen. Daarna dien je ze te vervangen. Daarnaast zijn zachte lenzen goedkoper.

Zachte lenzen trekken veel minder snel vuil aan dan harde lenzen. Dit verkleint de kans op ooginfecties aanzienlijk. Maar let op: je moet ongeacht welk type lens je draagt, altijd een goede hygiëne hebben! Lenzen zijn immers erg kwetsbaar. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk je handen eerst goed met zeep te wassen, voordat je je lenzen in doet.

Een bril dragen is niet meer nodig als je kiest voor lenzen

Harde lenzen

Harde lenzen zijn ‘vormstabiel’, deze zijn dus niet als zachte lenzen buigbaar. Deze worden gemaakt van polymethylmehacrylaat (precies, weer een mond vol 😉). Als je deze lenzen voor het eerst draagt, kan het zijn dat je ogen hier erg aan moeten wennen. Daarna zijn dit soort lenzen erg oogvriendelijk. Harde lenzen gaan best lang mee, gemiddeld namelijk drie tot vijf jaar.


Harde lenzen worden altijd op maat gemaakt voor je oog, aan de hand van de maat van de vorm van je hoornvlies. Deze lenzen zijn stevig, waardoor ze niet snel zullen scheuren en minder kans geven op irritaties in de ogen. Wel zijn harde lenzen duurder om aan te schaffen dan zachte lenzen.


Welke lenzen passen bij mij?

Als je lenzen op sterkte zoekt, kan de oogarts je het beste advies geven over wat voor soort lenzen het beste bij je ogen passen. Harde lenzen worden vooral aanbevolen bij cilindrische afwijkingen van het oog, dit houdt in dat je zowel problemen hebt met ver weg als dichtbij zien. Vergeet niet dat je ogen tijd nodig hebben om te wennen aan harde lenzen – deze kun je dus niet in- en uitdoen voor alleen een dagje sporten of een avondje weg.


De reden dat Alimabeauty alleen zachte lenzen verkoopt, is omdat deze voor vrijwel elke ogen geschikt zijn. Zachte (kleur)lenzen mag je gerust even in- en uitdoen, als je er leuk uit wil zien tijdens een avondje stappen. Je ogen zullen vrijwel meteen gewend zijn aan je lenzen, zodra je ze in hebt gebracht. Daarnaast bieden zachte lenzen een prettig draagcomfort!


Klik hier om te ontdekken welke lenzen Alimabeauty allemaal verkoopt!


Draag jij zachte of harde lenzen en waarom? Laat het ons weten door een reactie onder dit bericht te plaatsen.

0 views

Free Shipping Over €30 in Europe. Orders will be dispatched in 24 hours.

JOIN OUR NEWSLETTER AND GET 10% OFF YOUR FIRST ORDER

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

PAYMENT METHODS

© 2020 by ALIMABEAUTY NETHERLANDS.