Hooikoorts hebben en lenzen dragen? Dat kan!

Updated: May 23, 2019

Het wordt lente; de zon schijnt weer en het wordt steeds groener buiten. Hartstikke leuk natuurlijk, behalve als je last hebt van hooikoorts. Maar wat als je lenzen draagt en last hebt van hooikoorts? In dit blogbericht geven we je tips om ervoor te zorgen dat je ogen zo min mogelijk irriteren bij het dragen van lenzen in deze periode.


Lenzen kunnen stuifmeel aantrekken, wat een allergische reactie op je ogen kan veroorzaken, op het moment dat het hooikoortsseizoen is begonnen. Hier heb je dan waarschijnlijk tussen april en augustus het meeste last van – natuurlijk kan dit per persoon verschillen. Gelukkig is er wat aan deze irritatie door hooikoorts te doen! 😊 Onderstaand een aantal tips.
Tips tegen irritatie van de ogen tijdens het dragen van lenzen

  • Daglenzen gebruiken. Bij het dragen van daglenzen krijgt het stuifmeel minder lang de kans om door de lens te dringen. Dit omdat je dan iedere dag nieuwe, schone lenzen indoet.

  • Geen make-up dragen. Door make-up te dragen, kunnen je lenzen gaan irriteren. Hierom is het belangrijk in de hooikoortstijd geen of zo weinig mogelijk make-up te dragen, om ervoor te zorgen dat je ogen minder gaat irriteren dan ze al doen. Daarnaast is het belangrijk je lenzen in te doen voordat je make-up gaat aanbrengen.

  • Draag een zonnebril! Door een zonnebril te dragen, sluit je je ogen af en zorgt je ervoor dat er minder stuifmeel in kan komen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen een bril op sterkte te dragen, in plaats van je contactlenzen.

  • Was je haar regelmatig. Ook in je haren kunnen pollen blijven hangen. Hierom is het belangrijk je haren regelmatig te wassen, om meer irritatie te voorkomen. Het beste is om dit in de avond te doen – zo voorkom je dat je met pollen in je haar gaat slapen en de volgende dag extra last hebt van hooikoorts.

  • Verschoon je beddengoed regelmatig! Net als in je haar, is je bed een verzamelplaats voor pollen. Verschoon deze het liefst ’s ochtends; de concentratie stuifmeel is dan het laagst.

  • Vermijd wrijven in je ogen. Als je in je ogen wrijft, vererger je de jeuk alleen maar. In plaats van je ogen aanraken bij irritatie, kun je je ogen het beste spoelen of deze afdoen met een nat washandje.

  • Oogdruppels kopen. Er zijn speciale oogdruppels die klachten als jeuk en irritatie bij pollen sterk kunnen verminderen. Dit omdat de vloeistof de ogen bevochtigt.

We hopen dat jullie wat aan bovenstaande tips gaan hebben de komende periode! 😉


Gelukkig hebben wij zelf geen last van hooikoorts, jullie wel? En wat is jullie persoonlijke ultimate survival-tip?

0 views

Free Shipping Over €30 in Europe. Orders will be dispatched in 24 hours.

JOIN OUR NEWSLETTER AND GET 10% OFF YOUR FIRST ORDER

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

PAYMENT METHODS

© 2020 by ALIMABEAUTY NETHERLANDS.