Lenzenvloeistof vergeten! Wat nu?

Updated: May 23, 2019

Als je regelmatig lenzen draagt, heb je het vast wel eens meegemaakt; je slaapt ergens anders en je bent je lenzenvloeistof vergeten. Geen paniek! Er zijn namelijk wel een paar oplossingen voor dit probleem. Het is voor de gezondheid van je ogen namelijk erg belangrijk om je lenzen goed te bewaren.


Lenzenvloeistof kopen

Ga eerst kijken of je ergens lenzenvloeistof kan kopen! Overdag kun je uiteraard altijd terecht bij een apotheek of brillenwinkel om lenzenvloeistof te halen. Sommige zijn ook ’s avonds nog open. Daarnaast hebben ze in alledaagse winkels, zoals de Hema of het Kruidvat ook lenzenvloeistof. Nachtwinkels en tankstations verkopen soms ook lenzenvloeistof. Desnoods klop je aan bij de buren om te vragen of je wat lenzenvloeistof mag lenen. Als het écht niet lukt om aan lenzenvloeistof te komen, kijk dan naar onderstaande opties.


Lenzen ’s nachts inhouden

Eenmalig je lenzen inhouden tijdens het slapen, is niet erg schadelijk. ’s Ochtends zul je wel merken dat het wat moeilijker is je ogen open te krijgen dan gewoonlijk. Dit is geen fijn gevoel. Houd je lenzen niet meerdere nachten achter elkaar in; dit is slecht voor zowel je ogen als voor je lenzen. Doe je lenzen direct uit, zodra je weer in bezit bent van lenzenvloeistof en reinig je lenzen onmiddellijk.


Lenzen bewaren in water

Als je écht geen andere keuze hebt, kun je ervoor kiezen je lenzen te bewaren in zuiver water. Let op: normaal kraanwater is hiervoor niet geschikt! Je moet dit eerst zuiveren. Dit doe je door het water eerst te laten koken, het condens op te vangen in een schaal en dit gebruiken om je lenzen in te bewaren. Vergeet niet dat dit echt alleen een noodoplossing is!

  1. - Laat water koken

  2. - Laat een glazen schaal of potje drijven in het water

  3. - Het gecondenseerde water wordt opgevangen in het potje


All-in-one lenzenvloeistof

All-in-one lenzenvloeistof kan je lenzen reinigen, desinfecteren, bewaren en inzetten. Bijna ieder merk verkoopt tegenwoordig wel all-in-one lenzenvloeistof. Veel lensdragers zullen deze vloeistof wel herkennen onder de naam ‘combinatievloeistoffen’. Het verschil is dus dat je deze lenzen voor alles kan gebruiken en je normaal gesproken een andere vloeistof nodig hebt, om je lenzen te reinigen.


Als je lenzenvloeistof koopt, vergeet dan niet dat vormstabiele en zachte lenzen ieder hun eigen soort lenzenvloeistof hebben. Gebruik deze niet door elkaar!


Ben jij je lenzenvoeistof wel eens vergeten? En wanneer? We zijn erg benieuwd naar jullie verhalen! :)

0 views

Free Shipping Over €30 in Europe. Orders will be dispatched in 24 hours.

JOIN OUR NEWSLETTER AND GET 10% OFF YOUR FIRST ORDER

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

PAYMENT METHODS

© 2020 by ALIMABEAUTY NETHERLANDS.