Waarom zie ik wazig met mijn contact lenzen?

Updated: May 23, 2019

Normaal gesproken zouden je nieuwe contactlenzen altijd een duidelijk en comfortabel zicht moeten bieden. Dat is tenslotte het doel er van. Maar soms kunnen je (zachte) lenzen echter een wazig zicht geven. Hier zijn enkele mogelijke oorzaken (en oplossingen) voor een wazig zicht tijdens het dragen van je contact lenzen.Enkele veelvoorkomende redenen waarom je zicht wazig is met contact lenzen in, zijn:

1 Je lenzen zijn niet goed gereinigd

2 Je lenzen of ogen zijn droog

3 De lenzen bewegen in je ogen 4 Je sterkte is veranderd 5 De pupillen van je lenzen zijn te klein


Je lenzen zijn niet goed gereinigd

Ophoping van vuil en eiwit op het oppervlak van de contactlenzen is de meest voorkomende reden dat je een wazig zicht hebt met lenzen in. Het is belangrijk elke dag de lenzen goed te reinigen wanneer deze uit het oog worden gehaald. Contactlenzen hebben meer kans op ophoping en eiwitaanslag wanneer je ze voor een langere tijd hebt gedragen. Voor een intensieve reinigen van het oppervlak kunnen er enzym tabletten worden gebruikt. Heb je gelijk een oplossing nodig? Reinig de lenzen dan goed met lenzenvloeistof.


Je lenzen of ogen zijn droog

Wanneer droogte de oorzaak is van een wazig zicht, wordt het zicht een beetje helderder na een knipoog of na het inbrengen van een lens die bevochtigt met contactlenzen. Dus als je een poosje niet hebt geknipperd, probeer dat eens. Je lenzen kunnen ook door de dag heen droger worden, onze tip is dan een druppel lenzenvloeistof in je ogen te druppelen. Zo worden de lenzen weer bevochtigd.


Als je ogen zelf droog zijn, kan dit het zicht ook wazig maken. Dit kan gebeuren met of zonder contactlenzen. Sommige mensen produceren gewoon niet genoeg tranen en kunnen lijden aan droge ogen. Droge ogen kunnen worden behandeld met medicijnen op recept maar ook met vrij verkrijgbare medicijnen.


De lenzen bewegen in je ogen

Voor een goed zicht moet de lens gecentreerd zijn in jouw oog. Als de lens beweegt tijdens het kijken en knipperen, is je zicht waarschijnlijk wazig. Dit heeft te maken met de basic curve. Elke lens heeft een bepaalde basis curve, dit is afgemeten op de bolling van jouw oog. Bij het kiezen van een lens is het belangrijk dat de curve geschikt is voor jouw oog zodat je kunt voorkomen dat de lens in je oog beweegt. Je kunt je ogen laten meten bij de opticien om erachter te komen wat jou basis curve is.


Je sterkte is veranderd

Gebruik je lenzen op sterkte en zie je wazig? Dan kan het zijn dat je sterkte is veranderd. Verandering hierin komt vaak voor bij tieners en bij mensen ouder dan 40. Dan is het slim je ogen te laten meten bij de opticien om de juiste sterkte te gebruiken.


De pupillen van je lenzen zijn te klein

Kleine pupillen bij kleur lenzen vinden mensen vaak mooi, omdat het dan realistischer overkomt. Echter kan dit soms een nadeel met zich meebrengen. En dat is dat je wazig ziet. De oorzaak hiervan is dat je eigen pupil groter is dan de pupilopening van de lens. Dus als je van nature grote pupillen hebt, ga dan voor een lens met een grote pupilopening.


Zie jij wel eens wazig door je lenzen? En hoe kwam dit dan? Laat het weten door een reactie achter te laten.

0 views

Free Shipping Over €30 in Europe. Orders will be dispatched in 24 hours.

JOIN OUR NEWSLETTER AND GET 10% OFF YOUR FIRST ORDER

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

PAYMENT METHODS

© 2020 by ALIMABEAUTY NETHERLANDS.