Wat voor make-up staat mooi bij mijn oogkleur? Make-up voor blauwe ogen, groene ogen en bruine ogen.

Updated: May 23, 2019

Wil je graag advies over welke kleuren make-up het beste bij jouw oogkleur passen? Dan ben je bij Alimabeauty aan het juiste adres. Of je nou blauwe, groene of bruine ogen hebt; er zijn altijd bepaalde kleuren make-up die je oogkleur nóg mooier laten uitkomen! 😊 Lees snel dit artikel verder om erachter te komen wat voor make-up wij jou adviseren.


De ‘perfecte’ oogmake-up is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het niet alleen belangrijk te kijken naar je huidige oogkleur, maar ook je huidskleur en de kleding die je draagt spelen daarin een rol. Toch is je oogkleur het allerbelangrijkste!


Make-up voor blauwe ogen

Als je blauwe ogen hebt, laat je je ogen het beste uitkomen door contrasterende tinten voor je oogmake-up te gebruiken, zoals oranje en oranjerood. Omdat dit best wel felle kleuren zijn en je misschien meer van een natuurlijke look houdt, kun je er ook voor kiezen koperkleurige en bruine tinten te gebruiken. Deze tinten zullen wellicht ook wat makkelijker te combineren zijn met je look.


Draag je liever geen oogmake-up, maar wil je wel je blauwe ogen laten shinen? Kies dan voor rode lippenstift. Je blauwe ogen zullen extra goed opvallen door het dragen van deze contrasterende kleur.Make-up voor groene ogen

Groene ogen komen niet veel voor, maar zijn prachtig. Je kunt ze nog meer laten stralen, door de juiste oogmake-up te gebruiken. Net als bij blauwe ogen, werken roodbruine- en aardetinten erg goed. Ook blauw en paars kunnen goed samen met groene ogen; wel adviseren we je dan ook oogpotlood of eyeliner aan te brengen, zodat je ogen niet ‘verloren’ gaan in de gekleurde oogmake-up.


Zeker bij groene ogen is het ook erg mooi je ooglook simpel te houden en ervoor te kiezen alleen eyeliner aan te brengen. Omdat de groene kleur van ogen uit zichzelf al opvalt, is het niet altijd nodig deze extra definitie te geven. Als lipstick adviseren we je een perzikkleur of een dieprode kleur op de lippen.


Make-up voor bruine ogen

Bruine ogen zijn de meest dominante en veelvoorkomende oogkleur. Deze komt in verschillende variaties; je kunt diepbruine ogen hebben, donkerbruine ogen, lichtbruine ogen of hazelkleurige ogen. Hierdoor kun je met je make-up kleuren eigenlijk heel veel kanten op. Als je wil dat je bruinkleurige ogen extra opvallen, kun je het beste gaan voor de contrasterende kleuren groen, paars en roze.


Daarnaast werken ook bruine- en aardetinten erg goed en dan vooral producten met een gouden shimmer. Met bruine ogen moet je vooral veel experimenteren met make-up, want geen enkel oog is hetzelfde. Tip: probeer eens gekleurde eyeliner, zoals paarse of blauwe in plaats van oogschaduw. Deze kunnen je bruine ogen laten stralen!


P.s. Alimabeauty verkoopt kleurlenzen in alle soorten en maten. Zo kun je extra experimenteren met make-up, als je verschillende oogkleuren aan kunt nemen. 😉 Neem snel een kijkje.


Welke oogkleur heb jij en welke make-up vind jij het allermooist staan bij jouw oogkleur? We zijn benieuwd.

0 views

Free Shipping Over €30 in Europe. Orders will be dispatched in 24 hours.

JOIN OUR NEWSLETTER AND GET 10% OFF YOUR FIRST ORDER

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

PAYMENT METHODS

© 2020 by ALIMABEAUTY NETHERLANDS.